Faceți căutări pe acest blog

marți, 26 iunie 2012

Angela , " Climbing " Angela si Schneewittchen

Angela ramane acelasi trandafir deosebit . Nu o sa insist prea mult , ce observatii am avut asupra acestui soi am prezentat anul trecut . Rezistenta la gerul din aceasta iarna grea a fost acceptabila , a pierdut cateva ramuri mai mari . Ma asteptam sa reziste mai bine dar sant multumit si cu ce a ramas , a putut avea o inflorire la fel de spectaculoasa .

 Este mai lat fata de anul trecut chiar daca a fost taiat . Anul acesta a aratat asa in mai :

  Photobucket

Mai am un trandafir in alta parte . In aceasta primavara am inceput sa il leg mai vertical , un fel de
mini urcator . Adica Angela climber , chipurile ...

 Acest angela climber apare si pe HMF . Deocamdata nu exista nimic la rubrica "references" , adica mai pe intelesul tuturor : cand apare un soi nou , un presupus urcator in cazul de fata , un sport urcator mai exact , acest lucru nu poate fi sustinut de cineva si atat , o luam de buna si gata  ,  la revedere !  Trebuie sa fie inregistrat oficial undeva , cu patent sau fara dar inscris oficial , mentionat de o autoritate in domeniu , o publicatie importanta , un buletin , o organizatie sau o asociatie sau altceva serios .  Altfel sant bazaconii fara acoperire . Faptul ca are deja o rubrica separata pe HMF arata cum acest site incepe sa dea mari rateuri . Nu este vorba numai despre Angela " climber " , sant si alte soiuri cu rubrici separate fara nimic la referinte si fara nici macar o fotografie sau un desen pentru identificare .

 Din pacate acest fantomatic Angela climber are ca singur prezentator o persoana din Romania care a imprastiat o multime de fotografii pe HMF . Mai exista si un japonez ametit care a postat o prostie de fotografie cu o floare si atat . Il ignoram pe japonez .

 Gasim un singur mare vanzator de Angela climbing rose : " Nanyang Jinxiu China Rose Import & Export Co. Ltd is a formal company registered in China Customs and Ministry of Commerce, PRC, professional engaging rose and rose plant export and import international trade." Mare seriozitate prin Nan Yang ...

 Doamna din Romania are , dupa parerea mea , o Angela obisnuita care este legata de niste sfori si obligata sa creasca vertical .

 Angela este un trandafir destul de mare si daca este fortata sa creasca cu o singura ramura bazala legata vertical ajunge repejor la peste 2 metri . Este cam acelasi lucru cu trandafirii englezesti legati de suport sau alti arbustivi mari dirijati in acest mod . Nu sant adevarati urcatori dar pot fi considerati astfel datorita dimensiunilor si modului de conducere pe suport . Dar nu ii prezentam ca soi separat , este acelasi trandafir .

 Daca la mine printr-o simpla ridicare si legare in aceasta primavara , dupa o iarna extrem de grea pentru majoritatea trandafirilor , a ajuns la 2 metri inaltime atunci e de asteptat ca in cativa ani cu ierni blande sa se duca pe la 2-3 metri .

 Referitor  la HelpMeFind care are pretentia unui site care functioneaza mai mult ca o baza de date . Intentia lor a fost foarte buna dar deja s-a transformat , cel putin vizual ,  intr-o groapa cu mizerii fotografice . In conditiile unui blog sau forum este problema proprietarului ce se posteaza dar in cazul acestei baze de date care ar trebui sa prezinte cat mai fidel florile respective avem in realitate un esec ( si apropo , aici este cel mai greu , la trandafiri este aproape imposibil sa redai fidel culoarea , te poti apropia de culoarea naturala dar cu postprocesare destul de dificila , poti exagera foarte usor sau cateodata nu poti reproduce deloc culoarea naturala oricat te-ai chinui ) . Si uite asa un site pornit cu o idee excelenta s-a transformat cel putin pe partea vizuala intr-o groapa comuna . Este inacceptabil sa vezi cate o persoana care posteaza la foc automat fotografii ale aceleiasi flori , redata total aiurea sau focalizata prost in conditiile in care exista deja la soiul respectiv alte cateva zeci de fotografii . Care mai este rostul unor asemenea fotografii ? Ce informatii in plus pot aduce pentru cunoasterea plantei respective ? Nimic , sant postate doar asa aiurea ca sa hraneasca vanitatea individului  ,  pentru ca site-ul permite oricui sa posteze orice  .  Macar daca s-ar fi  acceptat o fotografie cu reproducerea coloristica inexacta daca subiectul ar fi un habitus rar sau unic , un soi deosebit sau o fotografie veche deci cu motive intemeiate . Pacat de intentia buna !


  PhotobucketIn fotografia cu Angela legata se vede in stanga un Schneewittchen de 5 ani . Nu o sa creez un post separat pentru Schneewittchen pentru ca nu-l consider un trandafir deosebit . Florile , desi delicate sant albe si cam banale  . Are singurul avantaj remontanta deosebita , remonteaza extraordinar . Cred ca este numarul unu in lume in acesta privinta . Dar atat , nu stiu de ce pentru mine nu inseamna un soi deosebit , imi place cand il vad aproape tot timpul in floare , stiu ca il prind gerurile si el inca face flori , il apreciez dar ... Este rezistent , are o forma frumoasa pentru o floribunda , la 5 ani are cca 150 cm inaltime .

 Exista si un sport visiniu , Burgundy Ice aparut la randul sau din alt sport al lui Schneewittchen . Desi are deja ceva ani inca nu au aparut fotografii cu arbustii maturi , se posteaza in continuare vesnicile fotografii cu flori . Nici nu cred ca vor aparea pentru ca ceva nu este in regula cu acest sport , detinatorii lui evita dintr-un motiv sa-l prezinte matur . Din punctul meu de vedere este un sport modest care nu o sa-si depaseasca niciodata originalul , ii lipseste delicatetea pe care o are Schneewittchen , chiar asa alb si banal cum e .


  Photobucket

2 comentarii:

Anonim,  20 martie 2016, 12:07  

Foarte frumos! Cum se numește trandafirul din partea dreapta jos?

Antal B 21 martie 2016, 09:11  

Este Rusticana , un acoperitor de sol romanesc creat de S.Wagner .

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Gradinar amator , pasionat de trandafiri . Contact : rosaddict@gmail.com

  © Free Blogger Templates Photoblog III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP