Faceți căutări pe acest blog

duminică, 27 mai 2012

Anne Boleyn 2

Nu pot spune foarte multe despre acest soi pentru ca l-am tot mutat . Il am de 3 ani si a aterizat in trei locuri diferite , manopera nu tocmai foarte apreciata de un trandafir . Acum este la locul definitiv si spun asta pentru ca in sfarsit a inflorit ca in pozele de prezentare , de fapt mult mai frumos !


Photobucket


Are o floare micuta , maxim 5 cm in diametru , involta si cu un " button eye " central ( petalele centrale rulate invers care acopera complet centrul ) . Are un parfum foarte slab , nici nu merita mentionat . Aspectul general este deosebit de placut , florile au
un roz cald central si roz deschis periferic cu irizatii metalice .

Inflorirea este spectaculoasa pentru ca pare genul care infloreste continuu , florile tin doar o singura zi si isi scutura petalele imediat dar se deschid altele . Inflorescentele sant foarte bogate , pare ca formeaza tot timpul boboci .Photobucket
Nu apreciaza soarele deloc , florile se ard , este singurul englezesc despre care pot spune ca trebuie protejat de soare . Teoretic este cel mai mic trandafir austin alaturi de Queen of Sweden dar dimensiune oficiale au legatura vaga cu realitatea asa ca ma astept sa creasca marisor .

Este extrem de ramificat , lastarii sant moi si florile sant aplecate dar datorita greutatii mici nu atarna spre sol asa ca pare echilibrat . Daca mentine aceleasi caracteristici si va creste mare atunci va fi intr-adevar unic , putini englezesti au acest gen de inflorire , din cate stiu eu este singurul .


Photobucket


Rezistenta este bunicica cu exceptia fainarii , in fiecare an a suferit putin dar cum gradina mea este campioana mondiala la fainare nu ma surprinde .

1 comentarii:

Amin 29 mai 2012, 21:04  

Very beautiful rose!

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Gradinar amator , pasionat de trandafiri . Contact : rosaddict@gmail.com

  © Free Blogger Templates Photoblog III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP