Faceți căutări pe acest blog

duminică, 4 decembrie 2011

Asteptand gerul

Profitand de vremea suspect de calda pentru luna decembrie am iesit putin prin imprejurimi . Am gasit un maces pierdut in stepa dobrogeana , pe o coasta arsa de soare . Ma intrebam cum supravietuieste in conditiile astea vitrege dar dupa numarul de macese pare ca o duce chiar foarte bine . Probabil ca il voi vizita din nou la anul in mai .


Photobucket

Photobucket

Photobucket

7 comentarii:

sherryocala 11 decembrie 2011, 18:23  

Beautiful photos, Antal. Those species roses are tough survivors. I hope you post photos of this rose when you visit it next May.

Antal B 11 decembrie 2011, 19:54  

Thank you sherryocala ! I'll photograph this guy next spring !

rosa complicata 15 ianuarie 2012, 11:36  

he he,ai dreptate! trandafirii sunt plante surprinzator de viguroase si tenace! Eu am regasit un Paul's Scarlet (cred) abandonat in voia lui de vreo 15 ani si care ar trebui sa aibe cel putin 45-50 de ani; l-am dat drept uscat mort si dupa o taiere destul de drastica a dat din nou ca prin minune! Un an bun !cu intarziere

tashu 15 februarie 2012, 13:01  

Salut! Am urmarit cu mare placere articolele tale cu trandafiri, care m-au inspirat in alegerea unor englezesti.
Sint incepator in domeniu, dar sper sa progresez.
Daca ai timp sa ma urmaresti pe blog si pe HMF as fi onorat.
Blog: tashu-tm.blogspot.com
HMF: http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=99.1949980&tab=9

Antal B 15 februarie 2012, 13:26  

Salut Tashu !

Interesante soiuri , nu stiam despre Imperial Palace . Am si eu un Kordes extrem de asemanator cu Imperial o sa-l prezint si pe el desi tare am impresia ca Imperial Palace si alte floribunde de tipul acesta ii sant superioare .

M-am uitat pe HMF , felicitari pentru trandafiri ! Toti sant cultivati in vase ?

Am rasfoit putin si blogul dar acolo dureaza ... :)

tashu 15 februarie 2012, 18:51  

cativa sint cultivati in gradina. Ceilalti i-am primit in toamna trecuta si iarna asta in racine nue, pe care ii tin deocamdata in vase in sera, pina ii plantez la primavara. Anul acesta gradina mea "face" un an. e mica :)
Regele meu e rosarium uetersen si un sport de uetersen, rosu. am luat 4, de la kordes, sa ma satur. clima de aici, de linga Paris, e mult mai blinda, si vara si iarna. Asta le prieste mai mult.
Toate cele bune, si te astept pe blog cu comentarii

Antal B 15 februarie 2012, 19:03  

Ala rosu este Uetersens Rosenkonigin ( cat pe ce sa-l iau cu copy-paste ... ) , exista si in Romania la distribuitorii autorizati Kordes .

Si eu il am pe Rosarium Uetersen dar este mic , am vazut exemplare mai batrane care arata bine , e un trandafir aparte .

Mai ai ceva de asteptat pana incep sa arate trandafirii cum trebuie , in primii doi ani sant inca mici dar incepand cu sfarsitul celui de-al II-lea an incep sa prezinte forma tipica .

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Gradinar amator , pasionat de trandafiri . Contact : rosaddict@gmail.com

  © Free Blogger Templates Photoblog III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP