Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 11 iunie 2011

Gebruder Grimm

O floribunda Kordes . Este floribunda pentru ca asa au dorit sa o numeasca cei de la Kordes pentru ca este obtinut prin acelasi procedeu ca si Cubana pe care insa au incadrat-o la modern shrub ...

Cu mare succes datorita culorii si florii destul de involte . Este o floribunda destul de maricica , acum are cca 120 -130 cm , probabil va mai creste in inaltime .
Photobucket

Photobucket


Deosebit de viguros si florifer , dupa perioada infloririi din vara incepe sa ridice lastari grosi destul de inalti , peste 1 metru . Are totusi o probema , acesti lastari nu pot sustine inflorescentele deosebit de bogate si din acest motiv cad in toate directiile pe sol .
Acum cativa ani consideram ca este un fel de defect al floribundelor Kordes , trimiterea lastarilor lungi cu inflorescentele prea bogate in varf , dar este doar o chestiune de taiere si de formare . Marea problema este de fapt nerabdarea , oamenii se plictisesc dupa 1-2 ani de enervare cand vad niste flori frumoase trantite pe jos si il taie destul de scurt . Si o iau de la inceput , cu cat il tai mai scurt cu atat va ridica lastarii vigurosi mai inalt .

Pacat ca nu are parfum , este lipsit total de parfum . Frunzisul este exceptional , foarte lucios , lacuit . Rezistent , nu am avut pana acum probleme cu bolile , nu a suferit de nimic .

O floribunda frumoasa , florifera si de la care am asteptari mari , in 1-2 ani sper sa obtin un arbust destul de viguros si inalt .

Photobucket


Inainte de taiere , prin martie . Se observa celebrii lastari ca niste serpi care toata iarna au dansat in vant in toate directiile :

Photobucket

Dupa taierea destul de inalta .Acestea vreau sa fie ramurile ce vor forma structura de sustinere , vor ramane netaiate cativa ani :

Photobucket


Si habitusul in iunie :

Photobucket

5 comentarii:

corina 12 iunie 2011, 09:11  

Da, începe sa prindă forma. Cred ca pana la urma o grămadă de trandafiri din astia tip flori unda, sau de parc necesita câțiva ani pewntru a se stabiliza, cu taieri lejere si mai degajate.
Este un qtrandafir care si pe mine mă uimeste cu frunzele alea, parca e spălat proaspăt.

Antal B 12 iunie 2011, 10:34  

Cred ca ar fi fost totusi mai indicat sa-l fi plantat grupat in 2-3 bucati , as fi obtinut mult mai repede un arbust mare cu foarte multe flori . Cred ca se preteaza foarte bine la modul acesta de plantare . Dar sant multumit si asa , este foarte florifer si foarte bine imbracat .

corina 12 iunie 2011, 11:31  

Si extrem de sănătos.
Oare unde te gandeai sa pui trei? Dacă tot pui câte trei......

Antal B 12 iunie 2011, 11:37  

3 la 50 cm intre ei nu e asa de mult cand sant mici . Apoi ai mijlocul inalt pentru ca se sprijina intre ei iar marginile le ajustezi .

Sa zicem ca G.G. ar ajunge la maturitate la 150 cm inaltime si cam tot asa latime . Probabil la plantarea grupata ai avea un 160-170 cm inaltime si 200 cm diametru cu ajustare , diferenta nu e chiar asa de mare in privinta dimensiunilor .
Prima data ai impresia ca vai ! , ce mult spatiu ocupa dar nu e chiar asa . In schimb aspectul compact si bogatia de flori obtinuta in acest mod nu poate fi egalata prin nici o taiere si sprijinire , la aproape orice soi arbustiv cu cateva exceptii !

DANI 12 iunie 2011, 19:46  

Splendida tufa ! Ce imi place , e cum isi schimba florile nuanta si ai in acelasi moment o simfonie de roz...

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Gradinar amator , pasionat de trandafiri . Contact : rosaddict@gmail.com

  © Free Blogger Templates Photoblog III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP