Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 28 mai 2011

Augusta Luise 1

Photobucket

Este un teahibrid creat de casa germana Tantau . Mie nu-mi plac teahibrizii , am cativa , nu multi , unii se pregatesc de plecare in tara iubitorilor de teahibrizi clasici . Augusta Luise nu este un teahibrid clasic , arata mai mult ca o floribunda cu flori mari , are crestere arbustiva , foarte stufoasa , ramifica excelent si lastarii sant orientati si pe lateral .

Photobucket

Pentru mine un trandafir de gradina trebuie sa arate a arbust . Ca orice alta specie de arbust , adica sa aiba o structura de baza formata din ramuri mai groase din care sa porneasca ramuri laterale mai subtiri , din acestea sa porneasca altele si tot asa .
Cand vad un teahibrid clasic cu forma tipica de galeata , ca un trunchi de con foarte strans , cu baza mica in jos si ramurile verticale terminate intr-o placinta de floare ma imbolnavesc . Si am si din astia ... o sa-i prezint si pe ei . :)

Photobucket

Pe Augusta Luise am luat-o de la Lens via Eutopia . Candva am fost pacalit de o firma din Romania care mi-a vandut Charles Austin sub denumirea de Augusta Louisa , nu vreau sa mai dezvolt subiectul , am dezbatut problema pe un forum .

Florile arata exceptional , sant involte , cum imi plac mie , petale multe si valurite , roz deschis spre exterior si piersiciu spre interior , foarte parfumate . Poate mai mult decat frumusetea florilor imi place aspectul de ansamblu , poate concura fara probleme cu englezesti similari si chiar ii poate umili fara drept de apel pe multi . Are forma frumoasa , stufoasa , bine ramificata , frunzis sanatos , extrem de rezistenta la boli , foarte florifera , chiar suspect acest aspect , ii suspectez pe cei de la Tantau ca ascund intentionat programul de hibridare din motivul ca nu ar fi chiar un teahibrid , cine stie ...

Inca este un trandafir foarte tanar la mine , am asteptari foarte mari de la ea .

Tufa , desi nu este la momentul maxim :

Photobucket


Update 30.05.2011 :  din pacate 2 ramuri cu flori au cazut pe sol , pentru ca este inca foarte tanara nu poate sustine greutatea florilor care sant enorme , sant si foarte mari si foarte involte asa ca atarna greu . Trebuie sa gasesc o modalitate de a o sustine cumva , probabil o sa o leg de un tutore mic . Mai are cel putin 1 an sau poate chiar 2 pana cand isi va forma scheletul suficient de rezistent ca sa se poata sustine fara ajutor .

Photobucket

Photobucket

5 comentarii:

oanaibris 29 mai 2011, 10:00  

Este superb contrastul de culori: roz diafan-verde inchis. Este un teahibrid ce merita pastrat. Mie imi place foarte mult.

corina 29 mai 2011, 17:39  

Imi place mult cum ti-a iesit, un blog lucrat, elegant, cu niste poze superbe.
Augusta merita un loc in orice gradina, e superba, si exista si la noi pe piata, cea autentica, la preturi modice.

claudia,  29 mai 2011, 19:42  

A inceput sa infloreasca si la mine...am pandit 3 zile primul boboc, s-a deschis foarte, foarte incet,atat de incet incat petalele de pe margini sunt deja usor trecute, la inflorire maxima. sa vad daca si urmatoarele flori se comporta la fel.

Flordel,  30 mai 2011, 13:55  

Ce ma bucur ca ti-ai facut blog si-ti pot vedea trandafirii! Felicitari!
Augusta asta nu arata deloc a teahibrid ce-i drept, dar indiferent ce-o fi si cum au mesterit-o cei de la Tantau, arata superb. Eu am o slabiciune pentru culoarea aceasta si pentru forma florii.
Voiam sa-ti spun ca am luat-o si eu acum 2 saptamani in mare parte datorita tie ca stiu cat ai laudat-o. Am pus-o langa Ebb Tide.

Antal B 30 mai 2011, 16:09  

Ma bucur Flordel ! Sant curios cum va arata Ebb Tide in cativa ani , florile le stiu dar ma intereseaza habitusul , imaginea de ansamblu .

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Gradinar amator , pasionat de trandafiri . Contact : rosaddict@gmail.com

  © Free Blogger Templates Photoblog III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP